اطلاعات ما

گچ پاششی چست؟ نوعی گچ ساختمانی که با پلیمرهای خاص ، نگهدارنده های رطوبت و پودر پرلیت تقویت شده است. که قابل اجرا توسط دستگاه های گچ پاش بوده و سرعت اجرای آن بسیار بالاتر از گچ های سنتی است.

گچ پاششی حدود 30 درصد سبک تر از گچ سنتی است . بعد از خشک شدن پوسته نمی شود، کپک نمی زند و طبله نمی کند. استحکام آن از گچ های سنتی بسیار بیشتر است. و حالت سیمان گونه دارد.

گچ های پلیمری شامل گچ پاششی (ماشینی) که با دستگاه پاشیده می شود. و گچ پلیمری دستی که بدون نیاز به دستگاه اجرا میشود. و همچنین بعضی از انواع آن که با نام های تجاری گیپتون یا بتوگیپس در بازار وجود دارد. به عنوان لایه واسط بین دیوار های بتنی و گچ سنتی نهایی استفاده می شوند.

میزان مصرف گچ پلیمری برای هر متر مربع با ضخامت 1 سانتی متر تقریبا 9.5 تا 10 کیلوگرم است. این میزان برای گچ سنتی 13 تا 13.5 کیلوگرم است. با توجه به حجم بالای گچ مصرف شده در ساختمان، این میزان می تواند نقش موثری در کاهش وزن دیوارها و سبک سازی ساختمان داشته باشد.

محیط های شرجی

این گچ برای محیط های شرجی مانند شمال و جنوب کشور بسیار مناسب است. همچنین برای پارکینگ ها و طبقات منفی ساختمان و محیط هایی که همیشه در معرض رطوبت هستند کاربرد دارد. و با توجه به سبکی آن برای بحث سبکی سازه نیز گزینه مناسبی به حساب می آید.

نیاز به سرعت اجرا

با توجه به سرعت اجرای گچ پاششی ( ماشینی) که حدود 150 مترمربع با هر دستگاه در یک روز است. بسیاری از پروژه هایی که نیاز به سرعت اجرای بالا دارند از این گچ استفاده می کنند.

سایر موارد

در پاساژها و محیط های تجاری، اجرای این گچ با ضخامت کم می تواند فضای بیشتری در اختیار شما قرار دهید.

گچ پلیمری بهترین مکمل برای دیوار های ساخته شده از بلوک های فشاری سبک AAC و همچنین ساندویچ پنل ها و تری دی پنل ها و دیوار های پیش ساخته  محسوب می شود.

گچ پلمیری هم به صورت تک مرحله ای و هم به صورت دو مرحله ای قابل اجرا است. در اجرای تک مرحله ای، قبل از خشک شدن کامل گچ با استفاده از ماله اسفنجی و آب، شیرابه گچ بیرون کشیده شده و پرداخت انجام می شود. اما در اجرای دو مرحله ای، مرحله پرداخت در انتهای پروژه با استفاده از گچ پرداخت ساتن ( اسکیم لایت) انجام می شود.

در برخی از انواع گچ پلیمری ماده ی سفید رنگی به نام پرلیت وجود دارد. پرلیت نوعی گدازه آتشفشانی است که بعلت مقاوت بالا در برابر حرارت، مقاومت گچ را در برابر آتش سوزی بالا می برد. 

زمان خشک شدن گچ به عوامل متعددی بستگی دارد. سطح زیر کار، دمای محیط، رطوبت محیط، وجود یا عدم وجود پرلیت در گچ، جریان هوای محیط و غیره. معمولا بین 2 تا 3 ساعت زمان برای خشک شدن گچ نیاز است.

تفاوت های زیادی بین اجرای آن با گچ سنتی وجود دارد. زمان خشک شدن این نوع گچ بسیار طولانی تر از گچ سنتی است. همچنین در اجرای این گچ از ابزار خاصی مانند شمشه کروم، شمشه ذوزنقه و ماله اسفنجی استفاده می شود. از این رو حتما لازم است تا گچ کار سنتی حداقل آموزش های اجرای این نوع گچ را طی یک یا دو جلسه ببیند.